Nuutisaran toimintakeskus

Tevella tekee yhteistyötä Nuutisaran toimintakeskuksen kanssa. Nuutisaran toimintakeskus sijaitsee Tevellan naapurissa, entisen Palmrothin kenkätehtaan tiloissa. Tämä Tampereen kaupungin hyvinvointipalveluiden yksikkö on kehitysvammaisten aikuisten päivä- ja työtoimintakeskus.

Tevella on vuosien varrella kehittänyt yhteistyön muotoja keskuksen kanssa ja saanutkin kosolti apua erilaisten Tevellan tuottamien ja myymien tuotesarjojen pakkaamisessa. Tällaisia ovat monet matematiikan sarjat, esimerkiksi uudistunut Ten Base-peli moninaisine osineen. Yksi erikoisimmista pakkausurakoista oli Tevellan kivi- ja maalajinäytteiden pakkaus. Tevellalle laajojen kivi- ja maa-ainesmateriaalien lajittelun järjestäminen omissa tiloissa olisi ollut erittäin haasteellista, mutta Nuutisaran toimintakeskuksesta löytyivät sopivat fasiliteetit sekä tietenkin innostuneita ja huolellisia lajittelijoita ja pakkaajia. Kehitysvammaisten työntekijöiden kanssa työskentelevät ohjaajat huolehtivat viime kädessä siitä, että työt on oikein tehty ja että ne saadaan sovitussa aikataulussa toimitettua eteenpäin myyntiä varten.
Tevella on saanut toimintakeskuksesta myös tarpeellista apua erilaisten kalusteiden kokoamiseen. Keikkahommana on tehty myös huoltoteknistä palvelua.

"Tevellan toimeksiannot ovat tuoneet mielekkäitä projekteja ja monenkirjavia työmahdollisuuksia meidän kehitysvammaisille työntekijöillemme. Pakkaus- ja pussitustöitä Tevellasta on tullut laajalla skaalalla; välillä todella taitoa ja tarkkuutta vaativaa ja välillä myös yksinkertaisempaa työtä" kertoo Nuutisaran johtava ohjaaja Tuire Ruuska.

Nuutisarassa on yhteistoiminnan suunnittelun tukena työvalmentaja, joka järjestelee ja rytmittää talon ulkopuolella tehtävät työt ja keikat. Talon sisällä ohjaajat vastaavat oman osastonsa töistä. Työt sujuvat aikataulussa ja lopputulos on aina ollut erinomainen.

Toimintakeskus