Maailman parhaita kouluja rakentamassa

Ensimmäinen kuukauteni Tevellan toimitusjohtajana alkaa olla takanapäin. On ollut tosi hienoa tulla ja olla, ja joka päivä olen oppinut jotain uutta. On ollut hienoa tuntea, miten kivasti Tevellan porukka on ottanut minut vastaan! Uskon itsekin jo pystyneeni tuomaan taloon jotain uusia tuulia.

Minulle Tevella on ennen kaikkea oppimisen mahdollistaja. Meidän tehtävämme on suunnitella, kalustaa ja varustaa ympäristöjä opetukseen, kasvatukseen ja leikkiin. Suomi on maailman paras tai ainakin parhaiden joukossa mitä tulee opetuksen laatuun. Meillä on maailman parhaat koulut ja päiväkodit, ja yleisestikin Suomi on opetuksen, kasvatuksen, turvallisen lapsuuden ja tasa-arvoisen vanhemmuuden mallimaa. Et usko vai? No vertaapa johonkin muuhun maailman maahan.

Tevella ei sitä tietenkään yksin tee. Se edellyttää toimivaa yhteiskuntaa, ammattitaitoisia opettajia ja niin edelleen. Tevella on kuitenkin tärkeä lenkki tässä ketjussa. Hyvä opetus, hyvä kasvatus ja hyvä leikki tarvitsevat hyvän ympäristön ja välineet – ja se on meidän hommaa. Siinä on strategiamme ydin.

Strategia on iso sana, mutta ei se lopulta tämän kummempaa tarkoita. Me haluamme mahdollistaa kehittyneet opetusympäristöt ja -menetelmät suomalaisessa koulutusjärjestelmässä, ja me teemme käytännön toimia, jotta se tapahtuu. Tulevaisuudessa oppiminen on yhä enemmän elinikäistä, ja tämän mahdollistamisessa haluamme myös olla mukana. Suunnittelemme, kalustamme, varustamme.

Jokaisen Tevellassa töissä olevan työpanos kytkeytyy tähän strategiaan, oli se sitten tuotevalikoiman suunnittelua, tuotekehitystä, asiakaspalvelua, tavaran vastaanottoa ja lähettämistä tai mitä tahansa muuta. Myös hallinnollinen työ kytkeytyy siihen, koska yhtiö ei pyöri ilman hallintoa. Myös minun työni palvelee tätä tarkoitusta.

Mitä enemmän ja mitä paremmin tätä Tevellassa teemme, sitä paremmin toteutamme missiotamme ja strategiaamme. Se on tärkeää, ja me olemme hyviä siinä. Mutta silti meidän pitää - ja saamme - joka päivä oppia lisää.

On huippua olla mukana tässä tehtävässä!

Topi Koskinen