Makerspace kouluissa – kokeilua, tutkivaa otetta ja yhdessä tekemistä oppiainerajat ylittäen

Haluamme tänä syksynä innostaa kouluja ympäri Suomen maker-tekemisen pariin. Siksi olemme laatineet yhteistyössä Makerspaceman.comista tutun käsityön aineenopettaja, yrittäjä Heikki Pullon kanssa uusia, yläkoulujen tarpeisiin räätälöityjä maker-työohjeita.

Lisäksi löydät verkkosivuiltamme runsaasti maker-työkortteja, jotka on toteutettu Yli-Iin värkkäämön kanssa. Olemme syksyn mittaan myös mukana useissa tapahtumissa maker-teemalla. Katso ohjeet!

Syksy huipentuu 2.12.2019 makerspace-päivään, jolloin arvomme hienoja palkintoja!

Opettaja – osallistu kisaan ja voita makertyöpaja!

Jaa Instagramissa kuva maker-tekemisestä, makerspace-oppimisympäristöstä tai jostakin muusta kouluarjen tuokiosta tunnisteella #makerspacepäivä ja voit voittaa maker-asiantuntijamme Petteri Mikkosen vetämään koululuokallesi 2 tunnin työpajan, jossa toteutetaan jokin kiinnostava projekti yhdessä. 

Voit myös osallistua kisaan kommentoimalla kisapostausta tunnisteella #makerspacepäivä Facebook-sivullamme ”Tevella Oppiminen”.

Kisa-aika:
17.10–1.12.2019
Palkinnot:
1 kpl koululuokalle tarkoitettu maker-työpaja (2 h), jonka vetää Tevellan maker-asiantuntija, fysiikan ja kemian aineenopettaja Petteri Mikkonen. Palkinto sisältää myös työpajassa tarvittavat välineet ja tarvikkeet.
3 kpl tuotepaketteja. Yksi paketti sisältää 1 kpl BBC micro:bit GO ja 1 kpl Inventor's Kit for the micro:bit.
Olemme voittajiin yhteydessä suoraan.

Kilpailu on tarkoitettu ainoastaan koulujen edustajille.

UUTTA! Tilaa yläkoulun maker-työohjeita

Maker-työohjepaketti sisältää kaksi projektikokonaisuutta, joissa molemmissa on sekä perus- että jatkotehtävä. Nosturikisa-projektissa tutustutaan hydrauliikkaan rakentamalla puurimoista ja ruiskuista nostureita. Lopuksi kisaillaan, mikä nosturi on voimakkain. Äänikoje-projektissa rakennetaan useita yksinkertaisia syntetisaattoreita (elektroninen soitin) käyttämällä CMOS-mikropiiriä ja säädettäviä sähkövastuksia.

Kyllä kiitos, haluan, että minulle lähetetään paketti maker-työohjeita. Jätä yhteystietosi!