Tyypillisessä lukutuokiossa aikuinen lukee ja lapsi kuuntelee. Mitä jos tilanne käännettäisiinkin toisinpäin? Tämän kirjan kolmen kuvakertomuksen avulla lapsi saa luoda itse omat tarinansa. Kirjan saduissa tutustutaan Puupposen perheen elämään ja arkisiin tilanteisiin, jotka mahdollistavat tunteista ja ajatuksista keskustelemisen lapsen kanssa.
Asioista ja tapahtumista kertominen on tärkeä kielenkäytön muoto. Kirjan ideana on vahvistaa lapsen omaa kerrontaa. 151 sivua.
Monikulttuurinen varhaiskasvatus ja esiopetus on tarkoitettu varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opiskelijoille. Kirja antaa teoreettisen perustan ja runsaasti käytännön ohjeita maahanmuuttajalasten ja heidän perheidensä kohtaamiseen. Kirja käsittelee monipuolisesti muun muassa maahanmuuttajalapsen kielikasvatusta, uskontokasvatusta, kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, kotoutumista ja kasvatuskumppanuutta. Kirjassa on myös aihekokonaisuuksiin liittyviä kysymyssarjoja, joiden avulla päiväkoti voi kehittää toimintaansa työyhteisönä.
Lapsi oppii leikkimällä – myös kielen. Suhde ympäröivään maailmaan muokkautuu esineille ja asioille annettujen nimien kautta. Näin toimii myös runous - sitä rakastavalla on edessä läpi elämän jatkuva tutkimusmatka. Runojen lukemista ja kirjoittamista rakastavat myös teoksen tekijät. He ovat kirjallisuuden ja sanataideopetuksen ammattilaiset Pirkko Ilmanen, Riika Kotka, Elina Pulli ja Johanna Venho. Oppikirjassaan he tekevät niin eskari-, koulu- kuin kotipäivääkin virkistävän runomatkan. Teos toivottaa hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla lapset tervetulleiksi runouden mahdollisuuksien ja elämysten pariin. 160 sivua.