Muurolan päiväkoti

Muurolan päiväkoti, Rovaniemi

  • 5 lapsiryhmää, mukaan lukien esiopetus ja vuorohoito
  • Valmistumisvuosi 2023
  • Sisustusarkkitehti: Hanna Nissilä
  • Avainasiakaspäällikkö: Sari Kärkkäinen

Muurolan päiväkoti Rovaniemellä avattiin toiminnalle elokuussa 2023. Päiväkodissa on tilat viidelle lapsiryhmälle kutsuvine aulatiloineen. Päiväkodista löytyy myös liikuntasali, ruokasali, terapia-, työskentely- ja palaveritiloja sekä taukotila. Rakennuksen yleisilme on kaunis ja luonnonläheinen, mikä on huomioitu myös kalustuksen värimaailmassa ja luontoteemaisissa kalusteissa. 

Varhaiskasvatuksen ja lapsen maailman arvostaminen näkyy kalustuksessa mm. iloisuutena, leikillisyytenä ja pehmeytenä. Kalusteet ovat leikkiin innostavia ja kutsuvia, mielikuvitusta virittäviä, sekä luovuutta, aistikokemuksia ja tutkimista mahdollistavia. Kalustus tukee myös mahdollisuuksia rauhoittumiseen ja liikuntaan osana jokapäiväistä arkea. Kalusteet muodostavat monipuolisesti erilaisia leikki- ja toiminta-alueita ja kalusteiden helppo uudelleen ryhmittely tuo sujuvuutta arkeen.

Varhaiskasvatuksen monipuolinen pedagoginen toiminta eri-ikäisille lapsille heidän erilaiset tarpeensa huomioiden, vuorohoidon ja esiopetuksen erityispiirteet, sekä turvallisuus ja lasten ja henkilöstön ergonomia muodostivat suunnittelun punaisen langan. Suunnittelua tehtiin vahvassa vuoropuhelussa henkilöstön kanssa. Lopputuloksena muodostui juuri Muurolan päiväkodin henkilöstön ja lasten tarpeita ja toiveita vastaava varhaiskasvatusympäristö, joka luo puitteet sujuvalle arjelle, oppimiselle ja hyvinvoinnille. 

Isot_villemuranenphotography-47
Isot_villemuranenphotography-51
Isot_villemuranenphotography-85
Isot_villemuranenphotography-30
Pienet_villemuranenphotography-52
Pienet_villemuranenphotography-91

Aulatilat

Ryhmätilat

Ryhmä- ja lepotilat

Liikuntasali

Ruokasali

Henkilökunnan tilat

Search engine powered by ElasticSuite