Latauspylväs kannettaville tietokoneille

#TeknologiatuettuOppiminen

Digitaalinen teknologia toimii muutoksen katalysaattorina koulutuksessa. Sama lähestymistapa ei sovi kaikille oppimisessa ja opetuksessa. Teknologian kehitys mahdollistaa yhä parempien ja tarkoituksenmukaisempien oppimistilojen suunnittelun 2000-luvun oppijoille. Teknologia on perusteellisesti muuttanut nuorten ihmisten tavan käsitellä tietoa ja siten heille parhaiten sopivan oppimistavan.

Zioxi-latausvaunu tableteille
Oppilaspöydät ja -tuolit
Lataustolpat

Mitä oppimistilojen digitaaliseen integraatioon liittyy?

Forbes-lehti tunnisti kuusi suurinta digitalisaatioon liittyvää trendiä koulutuksessa. Ne ovat lisätty/virtuaali-/yhdistetty todellisuus, luokkahuonelaitteisto, uudelleen suunnitellut oppimistilat, tekoäly, yksilöllinen oppiminen ja pelillistäminen.

Ajat, jolloin opettajat seisoivat luokan edessä puhumassa oppilaille, ovat takanapäin. Oppimistilat kehittyvät teknologian kehityksen mukana. Nykyään ovat tavallisia aktiiviset, yhteistyöhön perustuvat ja verkkoon kytketyt oppimistilat, joissa oppilaat voivat lähestyä oppimista yksilöllisemmällä tavalla.

Miten digitaalinen integraatio liittyy tähän?

Teknologia on olennainen osa dynaamista oppimista, ja sitä käytetään oppimisympäristöstä toiseen siirtymisessä.

ALTC:n tekemä tutkimustyö osoittaa, että tehokkaimmat tilat tukevat monenlaisia oppimisympäristöjä. Oppilaat ovat niin tottuneita mobiili- ja sosiaalisten teknologioiden esittämiin digitaalisiin sisältöihin, että ne muodostavat tiiviisti kytkeytyneen oppimisympäristön, jossa oppilaat ovat etusijalla omassa oppimisessaan.

eLearning Industry toteaa, että ”nykypäivän oppilaat ovat jatkuvasti tekemisissä teknologian kanssa luokkahuoneen ulkopuolella. Lapset pitävät vuorovaikutteisuudesta, ja teknologiaan perustuvasta oppimisesta on tullut osa heidän elämäntapaansa.”

Digitaalinen integraatio tukee kokonaisvaltaisia lähestymistapoja oppimiseen

Kokonaisvaltainen lähestymistapa oppimiseen yhdessä digitaalisen teknologian ja integraation kanssa mahdollistaa koulutuksen tarjoamisen muutosprosessina, joka puolestaan toimii katalysaattorina muutokselle luokkahuoneissa.

Kokonaisvaltaiseen näkemykseen oppimisesta liittyy monia käytäntöjä, kuten näyttöön pohjautuva keskustelu, mallien kehitys ja käyttö sekä tiedon hankinta, arviointi ja välittäminen. Pelkkien faktojen tai kaavojen oppimisen ja passiivisen lähestymistavan sijaan tässä on kyse aktiivisesta lähestymistavasta oppimiseen.

Digitaalista integraatiota ja teknologian kehitystä koulutuksessa vievät eteenpäin opetuksen ja oppimisen kehittyvät lähestymistavat. Jotta oppilaat ja opettajat voivat saada kaiken hyödyn irti käytettävissään olevasta digitaalisesta integraatiosta, heidän on myös oltava halukkaita kehittämään itseään.

Kokonaisvaltaisten lähestymistapojen ansiosta oppilaat saavat kaiken hyödyn irti joustavista ja ketteristä luokkahuoneista, joissa he voivat toisaalta käyttää teknologiaa asioiden tutkimiseen ja tiedon keräämiseen ja toisaalta laittaa teknologian sivuun keskustellakseen ja väitelläkseen luokkatovereidensa kanssa ryhmätyöpöydän ääressä. 

Sisäänrakennetuilla näytöillä varustettujen integroitujen tietokonepöytien ansiosta tietokoneen saa esiin ja piiloon, jolloin digitaalista tutkimustyötä voi tehdä tarvittaessa. Digitaalinen integraatio on avainasemassa yhteistyöhön perustuvan ja oppilasvetoisen oppimisen tulevaisuuden kannalta. Teknologian avulla oppilaat voivat luoda oman oppimistilansa ja -ohjelmansa. Näihin vaatimuksiin vastaamiseksi tarvitaan älykäs luokkahuone tai oppimistila.

Koulutusteknologia on osa kaikkea Zioxin toimintaa. Teknologinen integraatio ja digitaaliset laitteet ovat etusijalla suunnittelussamme ja päämäärissämme. Integroi teknologia ja digitaaliset laitteet kaikkeen oppimiseesi ja opetukseesi hyödyntämällä Zioxin valikoimaa, joka täyttää kaikki tarpeesi moottoroidulla näytöllä varustetuista integroiduista tietokonepöydistä pyöreisiin ja suorakulmaisiin ryhmätyöpöytiin, kannettavien tietokoneiden ja mobiililaitteiden latausvaunuihin sekä siirreltäviin powerHub-latauspylväisiin. Näin 2000-luvun joustavat ja ketterät oppijat voivat ottaa teknologiasta kaiken hyödyn irti.

Kirjoittaja: Zioxi