Kolme kysymystä koulukemikaaleista

Kolme kysymystä koulukemikaaleista

Opetuksessa tarvittavien kemikaalien tilaaminen on yksi tärkeä tehtävä, joka kuuluu peruskoulun tai lukion kemikaalivarastosta vastaavalle henkilölle. Tevellan luonnontieteiden tuotevastaava Katriina Lehtinen tuntee kemikaalivastaavan tehtävät ja tarpeet, sillä hän on itsekin työskennellyt kemian ja fysiikan opettajana. Katriina vastasi kolmeen kysymykseen koulukemikaaleista.

Millainen on Tevellan koulukemikaalien valikoima?

Kemikaalivalikoima kattaa kaikki välttämättömät koulukemikaalit, joita opetustyössä yleisesti käytetään. Eli Tevellan valikoima sisältää laajan valikoiman orgaanisia ja epäorgaanisia yhdisteitä ja myös alkuaineita. Kaikkinensa valikoima koostuu noin 400 kemikaalista.

Koulun kemikaalivarastossa on usein säilytystilaa rajoitetusti ja kemikaalien kulutus on melko maltillista. Tämän vuoksi kehitämme koko ajan valikoimaamme niin, että pakkauskoot ovat sopivat koulujen tarpeisiin. Esimerkiksi fenoliftaleiinia toimitamme viiden gramman pakkauskoossa ja lykopodiumia 25 gramman koossa.

Miten valikoimaan voi parhaiten tutustua?

Koulukemikaalivalikoima on esitelty verkkokaupassamme, jossa voi myös tehdä kemikaalitilauksia. Jos hankintoja suunnitellessa herää kysymyksiä tai tuntuu, ettei löydä juuri sitä, mitä etsii, autamme mielellämme. Tässä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme, josta yhteydenotot ohjautuvat oikealle henkilölle. Lisäksi on hyvä muistaa, että meillä on hyvä toimittajaverkosto, ja pystymme vastaamaan joustavasti yksittäisiinkin tuotetarpeisiin.

Kemikaalivastaava huolehtii osaltaan myös kemikaalien asianmukaisesta käsittelystä ja säilytyksestä koulussa tai oppilaitoksessa. Millaisia ratkaisuja Tevellan valikoimassa on tähän tarpeeseen?

Tässä ratkaisu on OppiLab-kalustemallisto. Se on laboratoriokalusteiden edelläkävijä Visu Kaluste Oy:n ja Tevellan yhteistyön tulos. OppiLab-tuotteilla voi luoda nykyaikaisen, viihtyisän ja muunneltavan luonnontieteiden oppimisympäristön. Mallisto sisältää kiintokalusteiden lisäksi vetokaapit, erilaiset kemikaalikaapit, opettajanpöydät, demopöydät, siirtovaunut ja muut luonnontiedeluokan erikoiskalusteet. Lisäksi mallistoon kuuluvat opetuksessa tarvittavat varusteet ja välineet, unohtamatta säilytystilaratkaisuja. Esimerkkinä näistä korkealaatuiset Gratnells-tuotteet.


Siirry tutustumaan kemian välinevalikoimaan.

Katso Katriinan ja avainasiakaspäälliköiden yhteystiedot.

Kemikaalit kouluun