LUMATIKKA - Innostu ja opi uutta matematiikan opetuksesta!
Lumatikka

LUMATIKKA - Innostu ja opi uutta matematiikan opetuksesta!

LUMATIKKA on maksuton verkossa toteutettava täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville opettajille. Koulutuksessa opit innostavaa ja oppijalähtöistä matematiikan opetusta muun muassa toiminnallisuuden keinoin. Tutustu ohjelmaan!

Kuinka sytyttää oppijoiden innostus matematiikkaan? Ideoita siihen saat LUMATIKKA-verkkokursseilta! LUMATIKKA on täysin verkossa toteutettava täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperustaisen tiedon matematiikan opetuksen kehittämisen tueksi. Omaan opetukseen vietävät oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset materiaalit sekä harjoitukset auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoidesi matikkainnostusta. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton.

Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai valita tarjonnasta yksittäisiä itseäsi kiinnostavia kursseja (1–6 op). Ohjelman voi suorittaa suomeksi tai ruotsiksi. Valikoima verkkokursseja alkaa aina lukukausittain vuoden 2022 loppuun asti. Kursseilla voit edetä omassa tahdissa tai yhteisen ja joustavan tavoiteaikataulun mukaisesti, jolloin saat opiskeluun tukea kouluttajilta ja kollegoilta ympäri Suomen. Tutustu ohjelmaan tarkemmin osoitteessa lumatikka.luma.fi tai kysy lisätietoja info@lumatikka.luma.fi. Ohjelman toteuttavat seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA-keskus Suomi -verkoston järjestämänä.

Aloita opinnot vaikka heti!

Syksyn verkko-opinnot on suoritettavissa MOOC.helsinki.fi-palvelussa 28.11.2021 asti. Verkko-opinnot sisältävät muun muassa asiantuntijoiden puheenvuoroihin tutustumista videoiden ja tekstien muodossa. Esimerkkinä kurssien videomateriaalista voit tutustua Suomen tietoverkko-tehtävään, joka on mainio esimerkki tutkivaan oppimiseen sopivasta avoimesta ongelmanratkaisutehtävästä:

Materiaali on LUMATIKKA 1 -kurssilta, jolla ammennetaan ratkaisukeskeisesti ideoita oppilaiden motivointiin sekä matikkainnostuksen herättämiseen ja kasvattamiseen muun muassa tutkivan oppimisen keinoin.

Videoiden lisäksi kursseilla perehdyt omaan opetukseen vietäviin esimerkkiopetusmateriaaleihin, kartutat omia opetusmateriaaleja ja -tehtäviä, teet pohdintatehtäviä sekä osallistut verkkokeskusteluihin yhdessä muiden osallistujien ja kouluttajien kanssa.

Kurssilinkit ja muut ajankohtaiset asiat löydät kootusti Lumatikan nettisivuilta.

Lumatikasta sanottua

”Viime vuotisten eskareitteni nykyinen opettaja lähestyi minua riemastuttavilla uutisilla! Hän kertoi, että hänen uransa aikana ei ole koskaan ekaluokan ensimmäinen matikankoe sujunut näin loistavasti. Viime kevään matikkannostus kantaa siis hedelmää! Ekaluokan ope totesikin, että mitä ikinä teettekin siellä eskarissa niin jatkakaa samaan malliin. Kiitos siis teille loistavasta koulutuksesta!” – Esikoulun opettaja


”Osallistuin LUMATIKKA-koulutuksen yhteiseen osioon, ja se motivoi minua miettimään omaa opetustani. Sain vahvistusta sille ajatukselle, että kaikentasoisten opiskelijoiden tulisi saada erilaisia kokemuksia matematiikasta. — Huomasin myös alkaneeni kurssin aikana pyytää opiskelijoita puhumaan ratkaisuistaan enemmän pelkkien vastausten sijaan.” – Ammatillisen koulutuksen opettaja


”Jag hade redan tidigare bekantat mig rätt mycket med konkreta verktyg och elevaktivering i matematik och var därför förberedd på att kursen inte skulle ge mig några nya perspektiv för min matematikundervisning. Till min glädje hade jag helt fel. Kursmodulen om problemorienterade uppgifter gav mig idéer till nya undervisningsmetoder. Dessutom erbjöd kursen en hel del bra material, som jag direkt kan börja använda i undervisningen. Tack för en välplanerad och välgenomförd utbildning!” – Klasslärare

Lumatikasta_sanottua_kuva_web