Pistä päähän matikkalasit

Pistä päähän matikkalasit

Ootko sä ottanut jo käyttöön matematiikkalasit, kysyvät Tiia ja Martina, kaksi varhaiskasvatuksen ammattilaista PedaTalk-podcastissaan.

Matematiikan maailmassa -jaksossa keskustellaan matematiikan ilmiöistä ja siitä, miten pieni lapsi alkaa oppia matematiikan saloja. Jakson päätteeksi Tiia ja Martina testaavat kahta Tevellan valikoimassa olevaa matematiikan materiaalia: Nappaa muodot ja Multikuutiot.

Nappaa muodot on muotojen nopeaa tunnistamista kehittävä matemaattinen peli: ”Nappaa muodot on ihana sen monipuolisuuden vuoksi! Tätä peliä voi pelata vaikka ulkona, koska kaikki materiaalit ovat säänkestäviä. Jos on kielirikasteinen päiväkoti, voidaan harjoitella vaikkapa englannin kieltä samalla.”

Pedacast testasi myös multikuutiot, eli multilinkit, linkkikuutiot, kuutiot – rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Mitä mieltä Tiia ja Martina ovat multikuutioista ja Nappaa muodot -pelistä sekä millaisia ideoita heillä on niiden käyttöön? Kuuntele Matematiikan maailmassa -jakso.


PedaTalk on kahden varhaiskasvatuksen ammattilaisen, Tiian ja Martinan, podcast. He haluavat jakaa pedagogiikan ilosanomaa podcastin muodossa.

Multikuutiot