SkillGrower - uudenlainen matematiikan oppimisratkaisu

Fiksu ja helppo digitalisaatio matematiikan opetuksessa

Maailma muuttuu kovaa tahtia, ja keskustelu opetuksen digitalisaatiosta valuu joka nurkkaan. Tärkeintä ei kuitenkaan ole se, että työskentely muuttuu sähköiseksi, vaan että kasvaviin osaamiseroihin, ryhmäkokoihin ja arviointivaatimuksiin saadaan hyviä työkaluja, jotka tuovat parempia oppimistuloksia ja helpottavat opettajan arkea tavalla tai toisella.

Opettajat voivat myös kokea olevansa hyvin erilaisten lähtökohtien keskellä, miten haluaisivat järjestää opetuksen. Joku haluaa käyttää vain perinteisiä menetelmiä ja työkaluja. Toinen taas haluaisi tuoda tunnille vaikkapa viikoittain jonkin luotettavan työkalun, joka on helppo ottaa osaksi opetusta silloin, kun sitä tarvitaan ja auttaa joko rutiinin harjoittelussa tai eriyttämisessä.

Kolmas olisi valmis siirtymään kokonaan digiin. Kasvavien erojen keskellä oppimisessa paine yksilöllisempään opetukseen ja opiskeluun on kuitenkin aiempaa suurempi. Myös koulun laitekannoissa on isoja eroja. Nykyään nuorilla on älypuhelimet, joita hyödynnetään myös opetuksen tukena sujuvasti vaikkapa Kahoot! -pelejä pelatessa, mutta opettajan on hyvä varautua lainaamaan ainakin muutamaa koulun laitetta niille, joille oman laitteen käyttö on haaste.

SkillGrower

SkillGrower on suomalainen matematiikan alusta, joka sisältää koko OPSin ja VASUn sisällöt 4-17-vuotiaille, eli varhaiskasvatuksesta lukion ensimmäisen vuosiluokan loppuun.

Matematiikan digitaalisen työkalun olisi siis hyvä tarjota sopivia haasteita hyvin erilaisille oppijoille. Se olisi helppo ottaa osaksi opetusta joko muun oppimateriaalin tukena tai kokonaisuudeksi. Lisäksi se helpottaisi joiltain osin opettajan työtä ja rutiineja, eikä olisi nirso päätelaitteesta. 

SkillGrower on suomalainen matematiikan alusta, joka sisältää koko OPSin ja VASUn sisällöt 4-17-vuotiaille, eli varhaiskasvatuksesta lukion ensimmäisen vuosiluokan loppuun.

Oppisisällöt sisältävät yli 25 000 erilaista tehtävää helpoista tehtävistä aina soveltaviin saakka. Järjestelmässä harjoittelu alkaa helpoista tehtävistä, mutta harjoittelija eriytetään harjoittelemaan omalle tasolle hyvin pian aloituksen jälkeen, joku vaikeimpiin ja joku helpompiin tehtäviin.

Opettajat voivat hyödyntää alustaa silloin tällöin, kun haluavat  ja kevyellä kynnyksellä, mutta innokkaimmat voivat antaa sen kautta myös automaattisesti tarkistettavat läksyt tai seurata päivä- ja oppituntiraportteja.

Myös oppilaiden osaamisesta saa dataa jatkuvan kehityksen seurantaan, mitä voi hyödyntää vaikkapa arvioinnin tukena. Alustan kehittämisessä on huomioitu helppokäyttöisyys. Uusia kirjautumistunnuksia tai koulutusta ei tarvita. SkillGrower toimii kaikilla laitteilla, myös kännykällä. 

Kirjoittaja: Pasi Savola, matematiikan ja kemian lehtori sekä SkillGrower Oy:n perustaja | info@skillgrower.com


Jos uudenlaisen matematiikan oppimisratkaisun hankinta tai kokeilu kiinnostaa, se onnistuu helposti näin:

Testaa matematiikan oppimisratkaisua kahden viikon ajan

Saat kokeilulisenssin täyttämällä lomakkeen SkillGrowerin sivulla. Kokeilu ei sido mihinkään, mutta mahdollistaa palvelun sopivuuden testaamisen omaan opetukseen!

Hanki SkillGrower -oppimisratkaisu helposti Tevellasta

Tutustu eri lisenssivaihtoehtoihin, kirjaudu sisään verkkokauppaan ja tee tilaus Tevellasta.