Katriina Lehtinen

Katriina Lehtinen, luonnontieteiden tuotevastaava

Olen Katriina Lehtinen ja aloitin työni Tevellassa luonnontieteiden tuotevastaavana kesäkuussa 2021. Vastuualueeseeni kuuluvat kemian, fysiikan, biologian ja maantiedon opetusvälineet, tarvikkeet ja materiaalit.

Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja toiminut viimeiset yhdeksän vuotta matematiikan, kemian ja fysiikan opettajana lähinnä yläkouluissa. Ennen opettajaksi kouluttautumista toimin teollisuuden palveluksessa mm. tuotteen- ja projektinhallinnan tehtävissä vuoden 2009 heinäkuuhun asti.

Vuosien 2009–2012 aikana kouluttauduin matematiikan ja kemian opettajaksi. Sen jälkeen olen tehnyt töitä matemaattisten aineiden opettajana. Vaikka viihdyin hyvin opettajan työssä, en missään vaiheessa sulkenut pois mahdollisuutta hyödyntää osaamistani koulumaailman ulkopuolella, jos riittävän mielenkiintoinen työpaikka osuu kohdalle. Ja Tevellan tapauksessa osui.

Pidän itseni kehittämistä ja ajan hermolla pysymistä erittäin tärkeänä, koska maailma ympärillämme muuttuu ja koulumaailman pitää pysyä muutoksessa mukana. Koen, että tevellalaisena minulla on oiva mahdollisuus tukea kouluja tässä muutoksessa.

Opettajuuteni aikana olen tehnyt paljon sijaisuuksia eri kouluissa, mikä on antanut minulle mahdollisuuden nähdä ja kokeilla monenlaisia tapoja tehdä opettajan työtä ja tutustua suureen joukkoon opetusalalla toimivia henkilöitä. Tämä on ollut erittäin antoisaa ja opettavaista aikaa.

Mielestäni opettajan työssä ei kuitenkaan koskaan tulla valmiiksi. Aina on uutta opittavaa ja kehitettävää omassa työssä. Sama uuden oppimisen ja itsensä kehittämisen viehätys vetää puoleensa myös Tevellassa.

Tuotevalikoiman pitää elää muutoksessa mukana. Opetuksessa käytettävien tuotteiden pitää vastata koulujen tarpeisiin ja olla jopa askeleen edellä aikaansa. Niiden tulee tarjota kouluille uusia ajatuksia ja ideoita siitä, miten opetusvälineistöllä voidaan havainnollistaa ja konkretisoida opetettavaa asiaa ja tukea eritasoisten oppilaiden oppimista.

Olen erittäin innostunut Tevellan tuotevalikoimassa siitä, että pystymme tarjoamaan luonnontieteiden opetukseen kokonaisratkaisun, joka pitää sisällään sekä laboratorioluokan kalusteet että laajan valikoiman opetusvälineitä.

Tevellan tuotevalikoimaan kuuluu OppiLab-kalustemallisto, joka vastaa muunneltavuutensa ja monipuolisuutensa ansioista mainiosti koulujen luonnontieteiden laboratorioluokkien ja niihin läheisesti kuuluvien varastotilojen moninaisiin tarpeisiin.

Opettajataustaisena osaan arvostaa tilojen toimivuuden lisäksi myös sitä, että tavaroiden säilytys ja siirtely on helppoa ja sujuvaa. Opetusvälineistä haluan nostaa esille oppilastyösarjat, jotka ovat valmiita oppilastöihin tarkoitettuja tutkimuspaketteja. Säilytyslaatikkoon tai -salkkuun on pakattuina valmiiksi useiden, jopa yli 20 oppilastyön tekemiseen tarvittavat välineet. Esimerkiksi fysiikan oppilastyösarjoista löytyvät omansa sekä alakoulun, yläkoulun että lukion tarpeisiin.

Katriina Lehtinen