Kevään ensimmäiset merkit

Ympäristön tutkimusvälineet
Ympäristön tutkiminen

Valon määrä lisääntyy ja päivät pitenevät. Nämä ovat todennäköisesti ensimmäisiä merkkejä keväästä, jotka havaitset.  Aurinko alkaa lämmittämään maata ja sulattaa lunta sekä jäätä lätäköiksi. Vihdoin päästään tutkimaan kevään herättämää luontoa! Ympäristöntutkimusmittarilla voi helposti havainnoida mm. lisääntynyttä valoa ja lämpötilamuutoksia. Tevellan valikoimasta löytyy runsas määrä erilaisia mittareita ja sääasemia, joilla voi mitata luonnosta esimerkiksi eri aineiden lämpötiloja, valon määrää ja tuulta.  

Kevään muuttolintuja on mukava seurata, kun on kunnon välineet, kiikarit tai kaukoputki. Hämärässä tiirailuun kaukoputki on kiikareita parempi vaihtoehto, sillä sen linssien läpi kulkee enemmän valoa.  Tevellasta löytyy myös A4-kokoisia käteviä pihapiirin linnut -kortteja, joiden kanssa voi vaikka kisailla siitä, kuka bongaa ensimmäiseksi viisi lintua kortista.  

Erilaisilla luupeilla ja mikroskoopeilla pääsee heräilevää luontoa tutkimaan todella läheltä. Luonnosta herää kaikenlaisia ötököitä ja hyönteisiä, joita voi napata suurennuslasipurkkiin ja tutkia lähempää. Jos löydökset vielä piirtää tai maalaa omaan luonnosvihkoon, niin silloin havainnot jäävät vielä paremmin mieleen.   

Kevät on ihanaa aikaa, sillä se herättää meissä luontaisen uteliaisuuden ja innostaa havainnoimaan ja tutkimaan. Mukavia kevään ihmeiden löytämisen hetkiä!

← Edellinen Seuraava →
Samankaltaiset artikkelit
  1. Hei, me tutkitaan luontoa!

    Hei, me tutkitaan luontoa!

  2. Tutustu keväisen luonnon ihmeisiin

    Tutustu keväisen luonnon ihmeisiin

Search engine powered by ElasticSuite